Se adresează
Persoanelor din cadrul unei organizaţii certificate sau în curs de certificare conform ISO 22000:2018-ISO 9001:2015. Persoanelor care efectuează/vor efectua audituri interne în cadrul organizaţiei sau la furnizor, reprezentanţilor managementului pentru siguranţă / calitate, echipei de siguranţa alimentului. Responsabililor de proces, şefilor de compartimente.
Obiective
Cursul vizează pregătirea pentru:
- Verificarea modului de implementare a cerinţelor standardelor ISO 9001:2015 & 22000:2018 prin efectuarea auditurilor interne. Modul de integrare a standardelor, pornind de la abordarea bazată pe risc şi coroborând cu principiile HACCP şi Anexa SL- High-level structure sunt elemente urmărite;
- Aplicarea principiilor auditului, inclusiv abordarea bazată pe risc în toate etapele auditului;
- Aplicarea tehnicilor şi metodologiilor de audit conform ISO 19011:2018, utilizarea metodelor de audit și eșantionarea;
- Programarea anuală, planificarea auditului, desfășurarea și stabilirea concluziilor;
- Formularea neconformităților și prezentarea rezultatelor.
Beneficii operaţionale şi de business
- Cresterea încrederii clienţilor, a investitorilor, a publicului şi a comunităţii prin demonstrarea implicării şi angajamentului referitor la calitate şi siguranţa alimentului, în contextul în care cerinţele clienţilor şi ale autorităţilor sunt în creştere;
Durată
3 zile
Cost
290 Euro
Criterii de acces
Condiţie prealabilă de participare la acest curs: recomandată, o bună cunoaştere a principiilor sistemelor de management şi a standardelor de referinţă ISO 9001:2015, ISO 22000:2018.