Close
București, România Splaiul Unirii 165
+4 021 315 3989 cursuri@bureauveritas.com

Bureau Veritas și FIHR au semnat un protocol pentru a sprijini hotelierii români să practice un turism responsabil

Bureau Veritas și FIHR au semnat un protocol pentru a sprijini hotelierii români să practice un turism responsabil

Bureau Veritas și Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) au lansat, astăzi, un standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră și a restaurantelor să arate confomitatea cu cele mai bune practici pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Certificarea pentru acest standard precum și etichetarea ca „Safe Site” este disponibilă tuturor membrilor FIHR, în baza protocolui semnat de Federație și Bureau Veritas. Proiectul a fost lansat în urma evenimentului de săptămâna trecută, „Încredere și Siguranță în Industria Hotelieră”, la care au participat Autorități, Furnizori si Hotelieri.

FIHR, promotorul în materie de servicii hoteliere de înaltă calitate, și Bureau Veritas, lider mondial în testare, inspecție și certificare, și-au unit forțele pentru a dezvolta un standard conceput să certifice că procedurile de siguranță și protocoalele de curățenie și dezinfecție adecvate au fost respectate, oferind astfel posibilitatea hotelurilor si restaurantelor să se redeschidă în condiții mai sigure. Eticheta „Safe Site” se va acorda după un audit care va verifica conformitatea cu normele legale precum și implementarea celor mai bune practici în prevenția Covid-19.

Alexandru Vidu, Country Chief Executive Bureau Veritas România, a declarat: „De aproape 200 de ani, Bureau Veritas a avut misiunea de a modela o lume bazată pe încredere. Cu acest standard, astăzi, avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale oamenilor în ceea ce privește sănătatea și siguranța în turism. Standardul, dezvoltat împreună cu FIHR, va contribui la cresterea încrederii în serviciile hotelurilor și restaurantelor din România. Suntem mândri să lucrăm cu Federația deoarece fiecare companie membră poate opta să fie certificată de Bureau Veritas și etichetată ca „Safe Site”.

Federația Industriei Hoteliere din România este prima organizație patronală din turismul românesc și cea mai reprezentativă din industria hotelieră, prin cifra de afaceri și numărul de angajați, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din România după cifra de afaceri, fiind prezentă la nivel național în 31 de orașe și cumulând aproximativ 10.000 camere în proprietățile hoteliere membre. FIHR este membru observator HOTREC, membru fondator APT (Alianța Pentru Turism) și membru al Confederației Patronale Concordia.

Calin Ile, Presedintele FIHR, a subliniat:”prin această initiativă, dorim să oferim răspunsuri la ceea ce trebuie să facă industria noastră pentru conformarea cu normele necesare pentru un turism în siguranță dar și să implementam soluții noi, adaptate noilor condiții în care funcționează unitățile din turism. Toate acestea, cu scopul de a reduce riscurile de infectare în cadrul industriei noastre și, mai ales, de a aduce la cunoștință turiștilor ceea ce facem pentru a le câștiga încrederea că practicăm un turism în siguranță, un turism responsabil!”

Standardul va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile voluntar tuturor hotelurilor membre FIHR. Rezultatul concret al acestui efort este un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria hoteliera, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (OMS, Ministerul Sănătății etc), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în spații de birouri și catering.

Bureau Veritas în cifre
• 70.000 de angajaţi în toată lumea
• birouri deschise în peste 140 de ţări
• peste 400.000 de companii în portofoliu
• peste 120.000 de certificate emise.

Despre Bureau Veritas – www.bureauveritas.ro; www.bvtraining.ro; www.bureauveritas.com

Printre principalele atuu-uri ale grupului Bureau Veritas se numără existenţa unei reţele internaţionale eficiente, cunoştinţe asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiză tehnică recunoscută şi personal calificat, echipamente & laboratoare de primă clasă. În portofoliul vast şi echilibrat de servicii se regăsesc industrie, inspecţii & verificări în-service, construcţii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comerţ internațional, marină & offshore.

Telefon: +4 021 315 3989
Mobil: +4 073 612 8625
Splaiul Unirii 165
București, România