Close
București, România Splaiul Unirii 165
+4 021 315 3989 cursuri@bureauveritas.com

Accor și Bureau Veritas au lansat un standard pentru a sprijini reîntoarcerea la muncă

Accor și Bureau Veritas au lansat un standard pentru a sprijini reîntoarcerea la muncă

Accor și Bureau Veritas au lansat, luna trecută, un standard bazat pe măsuri sanitare ce sprijină revenirea la locul de muncă în industria hotelieră și a restaurantelor.

Accor, lider global în materie de servicii hoteliere de înaltă calitate, și Bureau Veritas, lider mondial în testare, inspecție și certificare, și-au unit forțele pentru a dezvolta un standard conceput să certifice că procedurile de siguranță și protocoalele de curățenie și dezinfecție adecvate au fost respectate, oferind astfel posibilitatea întreprinderilor să redeschida în condiții mai sigure.

Franck GERVAIS, CEO Europe Accor, a declarat: “Primirea, protejarea și îngrijirea altora este chiar ADN-ul  Accor și centrul a ceea ce facem. Astăzi, mai mult decât oricând, angajații, clienții și partenerii noștri trebuie să fie reasigurati în privinţa abilităţii noastre de a le oferi cea mai bună întâmpinare posibilă. Ca lider european în domeniul hotelier, este datoria noastră să anticipăm nevoile și să răspundem cerințelor de sănătate și securitate, respectând cele mai înalte standarde. Suntem încântați să fim pionieri în această acțiune cu Bureau Veritas și să o împărtăşim tuturor părților interesate. ”

Jacques POMMERAUD, CEO Bureau Veritas Franța și Africa, a adăugat: „De aproape 200 de ani, Bureau Veritas a avut a fost misiunea de a modela o lume bazată pe încredere. Cu aceast standard, astăzi avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale societății noastre în ceea ce privește sănătatea și siguranța. Aceast standard va contribui la redeschiderea cu încredere a industriei hoteliere și a restaurantelor. Suntem mândri să lucrăm cu Accor, la început în Franța și, ulterior, în toate țările europene. De această abordare va beneficia întreaga industrie, deoarece fiecare companie poate opta să fie certificată de Bureau Veritas. ”

Standardul va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile tuturor hotelurilor Grupului, precum și altor lanțuri și hoteluri independente. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu medici și epidemiologi și a fost dezvoltat în colaborare cu proprietarii și asociațiile comerciale Accor, precum UMIH, GNC și GNI.

Proiectul a fost prezentat în cadrul Alliance France Tourisme, precum și ministerelor relevante (ministerele franceze ale Turismului, Sănătății și Muncii), astfel încât acestea să se implice activ și să valideze standardele recomandate. Propuneri concrete vor fi transmise, în Franța și, ulterior, diferitelor guverne, ministere și comisii relevante pentru ușurarea măsurilor restrictive din Europa.

Rezultatul concret al acestui efort va fi un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria hoteliera, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (OMS, Ministerul Sănătății etc), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în spații de birouri și catering. Clienții europeni vor putea verifica pe un site web dedicat, înainte de a-și rezerva următorul sejur, dacă un hotel sau restaurant a fost certificat de către Bureau Veritas.

Telefon: +4 021 315 3989
Mobil: +4 073 612 8625
Splaiul Unirii 165
București, România