În cadrul lanțului agroalimentar, igiena alimentelor a fost întotdeauna o preocupare cheie pe intreg lantul alimentar. La controlul pericolelor legate de siguranța produselor introduse pe piață, standardul FSSC 22000 reprezintă un instrument valabil pentru implementarea unui sistem eficient de management al siguranței alimentare.
Se adresează
Persoanelor care activează în cadrul unei companii din domeniul alimentar- producţie agricolă, procesare, ambalare, catering, producţie de hrană pentru animale- sau într-un sector conex- retail, transport şi depozitare-, persoanelor din cadrul unei organizaţii certificate sau în curs de certificare conform FSSC 22000 care doresc să aprofundeze cerinţele standardului FSSC 22000; reprezentanţilor managementului pentru Siguranţa Alimentelor, responsabililor calitate, şefilor de compartimente.
Obiective
Dobândirea de cunoştinte şi abilităţi privind:
- ralierea la cerinţele referitoare la calitate, siguranţa alimentului şi alte cerinţe referitoare la conformare reglementată, reglementări ale sectorului de activitate sau cerinţe ale clientului, principii ale standardului;
- prezentarea cerinţelor standardului FSSC 22000, inclusiv a celor suplimentare referitoare la: gestiunea şi controlul activităţilor cu impact asupra siguranţei alimentului, etichetarea, analiza şi tratarea pericolelor, controlul alergenilor, monitorizările legate de mediu etc.
- prezentarea noutăţilor aduse de noua versiune a standardului;
- prezentarea modalităţilor de implementare a standardului şi formularea recomandărilor de îmbunătăţire.
Beneficii operaţionale şi la nivel de companie
- Asigurarea unui protocol eficient privind managementul programelor preliminare;
- Crearea unui cadru flexibil de adaptare la cerinţele specifice ale clienţilor.
Durată
1 zi
Cost
175 Euro
Ce urmează?
In vederea completării competențelor ați putea accesa și cursul Auditor FSSC 22000