Se adresează
Persoanelor care activează în cadrul unei companii din domeniul alimentar sau într-un sector conex care doresc să aprofundeze și să urmărească o prezentare a cerințelor standardului fără gluten (gluten free) în vederea implementării și utilizării recomandărilor în sistemul de management al companiei cât și din punct de vedere al procesului de certificare a unei companii conform acestui standard.
Obiective
Cursul își propune să furnizeze informații cu privire la cerințele, structura și domeniul de aplicare ale acestui standard, dupa cum urmează:
- Privire de ansamblu asupra impactului utilizarii de produse cu gluten la consumatori intoleranți
- Prezentarea legislației aplicabile
- Factori ce influențează aplicabilitatea
- Roluri în companiile producătoare de produse fără gluten
- Bune practici în producția, distribuția produsellor fără gluten (Gluten free)
- Cerințele standardului AOECS pentru produse alimentare fără gluten
- Implementarea planului HACCP specific
- Cerințe privind certificarea de terță parte a produselor fără gluten.
Beneficii operaţionale şi la nivel de companie
- Consolidarea reputației și a încrederii clienților în proveniența și păstrarea caracteristicilor produselor;
- Minimizarea riscurilor alimentare semnificative;
- Minimizarea riscurilor de contaminare;
- Controlul eficient al proceselor interne și minimalizarea riscului alimentar.
Durată
1 zi
Cost
175 Euro
Criterii de acces
n/a