De mulți ani, grație serviciilor de certificare din sectorul alimentar, Bureau Veritas a avut un rol crucial în modelarea încrederii în domeniul siguranţei alimentare. Cu auditori dedicați în întreaga lume, suntem recunoscuți de jucătorii mondiali din domeniul alimentar, având vânzări puternice în cele mai importante standarde: sistemul de management al siguranței alimentelor (ISO 22000) și standardele recunoscute GFSI https://mygfsi.com/ (FSSC 22000 https://www.fssc22000.com/ , IFS https://www.ifs-certification.com/index.php/en/ifs , BRCGS https://www.brcgs.com/).
Profitabilitatea acestui sector se datorează preocupărilor din ce în ce mai mari ale consumatorilor și autorităților de reglementare din întreaga lume pentru acest domeniu. Aceiaşi oportunitate se conturează acum şi în producția responsabilă de alimente.
De ce? Consumatorii din ziua de astăzi consideră de la sine înțeles că mâncarea pe care o cumpără este sigură pentru consum. Şi își îndreaptă atenția şi asupra impactului social şi asupra mediului, pe care o are aceasta. Pentru mărcile alimentare, comercianții cu amănuntul și restaurante, asta înseamnă evaluarea întregului lanț de aprovizionare.
Industria alimentară încearcă să abordeze o serie de provocări de privind sustenabilitatea. Practicile agricole intense pot duce la degradarea mediului. Companiile caută producătorii care încearcă să reducă emisiile de carbon și să reducă utilizarea pesticidelor pentru a limita impactul asupra mediului asupra solului și biodiversității. Practicile sociale devin, de asemenea, un subiect fierbinte: de exemplu, culegătorii de fructe din multe țări sunt migranți recrutați pe contracte pe termen scurt, cu zile lungi de lucru care se extind dincolo de recomandările OIM.
Bureau Veritas oferă o gamă completă de servicii de certificare, pentru a ajuta companiile din industria alimentară să abordeze problemele de sustenabilitate în lanțurile de aprovizionare.
Schema cheie pentru abordarea sustenabilității sociale în producția de alimente este Evaluarea durabilității fermei (FSA https://www.fsa.usda.gov/programs-and-services/environmental-cultural-resource/environ-evaluation/fsa-programs/index).
O altă schemă este GlobalG.A.P https://www.globalgap.org/fr/, o schemă pe care o oferim de câțiva ani și care este utilizată în prezent de clienții din sudul Europei. GlobalG.A.P. acoperă o serie de criterii, inclusiv siguranța alimentelor, durabilitatea și lanțul de custodie. Poate fi folosit și pentru fructe de mare, completând serviciile noastre de certificare dedicate (de exemplu, pentru eticheta MSC) și soluțiile digitale (de exemplu, Origin, o soluție de trasabilitate BV).
Aflaţi mai multe despre toate acestea, apelând la serviciile noastre de certificare https://www.bureauveritas.ro/sectoare/produse-agroalimentare/industria-alimentara si training https://bvtraining.ro/toate-cursurile/siguranta-agroalimentara/.