Pentru a ocupa un loc de top în piață și a avea succes, companiile trebuie să implementeze un sistem eficient și să asigure produse alimentare conforme cu normele în vigoare. Citește în continuare și descoperă cum poți obține încrederea clienților asigurând produse sigure!
În ziua de astăzi e de la sine înțeles că mâncarea pe care o cumpărăm este sigură pentru consum. În același timp, consumatorii au început să își îndrepte atenția asupra impactului social şi de mediu pe care o are alimentația lor. Pentru HoReCa și producători alimentari, acest lucru înseamnă evaluarea serviciilor proprii, cât și a întregului lanț de aprovizionare.
Cuprins
Obține încrederea clienților asigurând produse sigure
Profitabilitatea afacerilor în domeniul alimentar este în strânsă legătură cu preocupările consumatorilor și autorităților de reglementare ale acestui sector.
Respectarea normelor și standardelor locale și internaționale reprezintă cel mai eficient pas pe care compania îl pot face în direcția succesului. Printre beneficiile pe care le aduce, se numără:
- Accesarea pieţelor internaţionale
- Mărirea gradului de transparenţă şi consolidarea încrederii clienţilor
- Optimizarea producţiei şi minimizarea riscurilor semnificative
- Controlul eficient al proceselor interne şi minimalizarea riscului de insucces
- Transmiterea unui semnal referitor la o abordare proactivă a siguranţei.
Top 3 Recomandări
1. Instruirea echipei
Echipa din cadrul restaurantului, cafenelei sau fabricii de producție joacă un rol esențial în succesul afacerii tale. Instruirea și contribuția la dezvoltarea constantă a membrilor echipei reprezintă o prioritate pentru afacerile din domeniul alimentar și nu numai.
Pentru a ține pasul cu cerințele referitoare la siguranţa alimentară îți recomandăm să alegi unul dintre cursurile oferite de Bureau Veritas Academy.
Cursuri Recomandate
- 24 – 25 iulie 2023 – Curs auditor intern BRC, online cu asistența unui lector specializat
- Curs cerințe HACCP
- Curs auditor intern IFS
2. Certificarea
Certificarea este cea mai credibilă modalitate de a demonstra excelența și de a îmbunătăți serviciile și produsele companiei tale. În acest sector din ce în ce mai dezvoltat, serviciile de certificare oferă un avantaj competitiv, spațiu la raft în toate marile lanțuri de retail și o oportunitate de a atinge noi consumatori.
Cu experți în întreaga lume, Bureau Veritas este recunoscut la nivel mondial, de jucatori de top din domeniul alimentar.
Certificări Recomandate
- Sistemul de management al siguranței alimentelor ISO 22000
- Standardele recunoscute GFSI (FSSC 22000 https://www.fssc22000.com/ , IFS https://www.ifs-certification.com/index.php/en/ifs , BRCGS https://www.brcgs.com/)
3. Practicile sustenabile
Datorită impactului asupra lumii în care trăim, industria alimentară a început să abordeze o serie de schimbări sustenabile. Spre exemplu, HoReCa dorește producători și distribuitori care încearcă să reducă emisiile de carbon sau care țintesc să reducă utilizarea pesticidelor utilizate.
Pentru a ajuta companiile din industria alimentară să abordeze provocările de sustenabilitate, Bureau Veritas oferă o gamă variată de servicii.
Scheme Recomandate
- Food Waste Management System – schemă cheie care acoperă gestionarea și prevenția risipei alimentare, la fiecare pas a lanțului de aprovizionare.
- ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) – schemă cheie pentru abordarea sustenabilității, aplicabilă pe piețele de alimente sau furaje, pentru aplicații chimice sau tehnice și pentru piețele de bioenergie.
Serviciile Bureau Veritas
Bureau Veritas oferă o gamă largă de servicii de certificare, audit, evaluare și training care permit companiilor din domeniul alimentar:
- să atingă conformitatea
- să reducă riscurile
- să-și îmbunătățească performanța în materie de durabilitate
- să optimizeze eficiența de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.